mandag den 25. marts 2013

Dejlig fødselsdagskage - opskrift
Her er så opskriften på den dejlige kage jeg lavede til familien i lørdags. Kagen er faktisk lavet ud fra en jordbærkage opskrift, men da det ikke er årstid for jordbær endnu, brugte jeg hindbær og blåbær i stedet. Og det var faktisk en fejl, at kagen blev som den blev, men en ret god fejl, så jeg prøver at gengive, så godt så muligt, hvad der gik galt :)

Opskrift:

Bund: 

Jeg lavede dobbeltportion, men syntes den blev for "tyk", så jeg delte den og lagde creme og hindbær i mellem. Når jeg skal lave den igen, tror jeg at jeg nøjes med en enkelt portion og gør det samme, for jeg synes kagen blev lige lovlig voldsom.

200 gr. Marcipan
200 gr. smør
200 gr. sukker
50 g. mel
3 æg

Rør smuldret marcipan og sukker sammen. Æld smør i blandingen. Æggene piskes i massen et ad gangen. Til sidst vendes melet blidt i dejen. Bunden bages i en rund form ( d = ca. 30 cm ) ved 175 grader, til den er fast og gylden. Kan med fordel laves dagen før.


Fyld:

En god vaniljecreme
300 gr. frosne eller friske hindbær
300 gr. friske blåbær
200 gr. mørk chokolade

Del bunden i 2. Smør et godt lag vaniljecreme på den nederste bund og fordel de optøede og afdryppede hindbær. Læg den anden bund ovenpå og tryk den sammen. Smelt chokoladen og hæld den ud over, så den lige løber ud over kanten og smør den ud så den dækker hele kagen. Når chokoladen er størknet, lægges et godt lag vaniljecreme på toppen og blåbærrene kommes ovenpå.

Så er kagen klar til at fortære.. Mums mums.. 

3 kommentarer:

 1. Mmm, den skal da vist afprøves. Tak. ;)

  SvarSlet
 2. It looks so tasty!!! Thank you for sharing the recipe! :) xo

  SvarSlet
 3. Hej Cecilie,

  Din blog har fanget vores opmærksomhed på grund af kvaliteten af de opskrifter. Vi ville være glade, hvis du ønsker at deltage i Findeopskrifter.dk, så vi kunne oprette forbindelse til den.

  Findeopskrifter.dk er en søgemaskine, der samler de bedste danske madlavning blogs fra internettet.

  Flere hundrede blogs er allerede registreret her og drage fordel af den trafik, vi sender til deres websteder.

  For at deltage Findeopskrifter.dk, bare gå til http://www.findeopskrifter.dk/kom-med-i-madblogstoppen

  Hav en dejlig dag!

  Med venlig hilsen
  - Elin, Findeopskrifter.dk

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...