søndag den 15. december 2013

Juleferie = læseferie (minus ferie)Så er det blevet tid igen. 

Dette semesters undervisning er slut og eksamensforberedelsen er skudt i gang. Heldigvis er de fleste eksamener skriftlige i denne omgang, så det kræver ikke den store forberedelse før opgaveformuleringerne frigives og man hu hej vilde bananer, skal spænde ballerne og få nedskriflet kloge ord i smarte akademiske vendinger. Sådan ligger landet lige pt. Jeg skal udbrede mig kløgtigt om Steen Steensen Blichers Ak! Hvor forandret i denne weekend (ja, forslag modtages gerne, Blicher er en skarp satan), så nål og garn er skiftet ud med computer, lange tænke pauser og hurtige fingre på tasterne. 

Men mandag kan Blicher igen hvile uforstyrret i sin grav, for så tages der hul på julens helt store projekt - forberedelse på mundtlig eksamen i den engelske litterære romantik, hvilket vil sige at jeg skal op i de højere luftlag og mænge mig med digtere som Wordsworth, Lord Byron og Mary Robinson. 

Så juleferie? Nej, heller ikke i år. Juleferie er lig med læseferie, bare uden ferie. Men hvis man nu bruger sin fantasi (som forøvrigt er et nøglebegreb for de romantiske digtere :-) kan det at bo på uni med sine bedste studiekammerater omgivet af bøger, noter og fagtermer der fyger gennem luften, leve af hurtiglavet (næsten) hjemmegjort mad og kande efter kande nybrygget the/kaffe måske godt sammenlignes med en tur til de varmere himmelstrøg, hvis uni er luksushotellet, theen er de kølige drinks der en efter en gør én i lystigtere humør, bøger og fagtermer er de endnu uoplevede oplevelser og det pirrende, eksotiske sprog der omgiver én og ja vennerne, de er de samme dejlige mennesker som de plejer at være. 

Så jeg har egentlig ikke brug for medlidenhed, for jeg har det jo faktisk som den populære blomme i det ligeså populære æg. Og det bedste har jeg ikke engang berørt endnu. Det bedste ved at arbejde hårdt og koncentreret er jo, at man er påtvunget at holde nogle gode pauser aka overspringshandlinger. Så jeg håber, nu hvor jeg er herre over min egen tid, at få lavet, gjort, færdiggjort alle de ting jeg ikke har haft tid til siden sommer (og dette er en god lejlighed til offentligt at undskylde til mine pennevenner, for at jeg ikke har fået sat et par ord sammen til jer, så UNDSKYLD, og jeg håber at få rettet op på tavsheden, inden det nye semester starter). Derudover har jeg det fineste broderikit liggende, som der skal kæles lidt for, jeg har en DIY til bloggen, et baby-gave-projekt og alt muligt andet som kunne være så fedt endelig at komme i gang og blive færdig med.

- Se det er hvad der sker, når man først er kommet i gang med at skrive - ligegyldigt om det er tvunget eller frivilligt, så er det nærmest umuligt at stoppe igen (og jeg burde helt sikkert skrive på opgaven, når det nu sejler ud af mig, men...), så jeg håber det var til at følge med.

Herlig juleferie, hvis det altså er noget der eksistere i din verden :)

9 kommentarer:

 1. Lyder som om det er en tid du nyder ;0)

  SvarSlet
 2. Læseferie - hvem har fundet på det navn. Der er absolut ingen ferie over det! Det del af studielivet savner jeg overhovedet ikke - men man får altså et helt særligt forhold til sine "bofæller" på læsesalen;) kan tydeligt huske det - nu er julen fyldt med vagter i stedet, men idet mindste kan der holdes fri når man forlader arbejdspladsen;)
  Held og lykke med det hele og rigtig glædelig jul
  Kh Tina

  SvarSlet
 3. I really appreciate your professional approach. These are pieces of very useful information that will be of great use for me in future.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...